de boekentip van Tina, her story Heather E. Stark

Her Story, Heather E. Stark

Her Story, Heather E. Stark

Heather E. Stark schreef Her Story in eerste instantie voor (tiener)meisjes. Met humor en een knipoog legt zij uit waarom het voldoen aan de door de maatschappij gestelde schoonheidsidealen voor meisjes en vrouwen een optie moet zijn en geen verwachting.

Samenvatting

In haar boek schuift ze alle taboes aan de kant en maakt ze de meest ‘onbespreekbare’ onderwerpen bespreekbaar. Onderwerpen als make up (het wel of niet gebruiken ervan), het verwijderen van lichaamshaar (ja, ook op ‘die plaatsen’), BH’s en borsten, menstruatie en zelfs vriendschappen.

Het boek

Heather besteedt aan elk onderwerp een hoofdstuk: Makeup shakeup, the hair removal racket, crazy hair and I don’t care, the numbers assigned to our bodies, periods & exclamation points, the lift of a friend, conclusion. Op luchtige en soms hilarische wijze vertelt ze hoe en waarom wij vrouwen denken over deze onderwerpen en hiervoor duikt ze zelfs de geschiedenis in. Met Her Story hoopt Heather te bereiken dat jonge meisjes begrijpen waarom er vanuit de maatschappij een druk wordt gelegd op hoe een vrouw eruit moet zien en wat de gevolgen en de impact zijn voor jonge meisjes. Heather eindigt Her Story met 1 conclusie: JIJ bent genoeg, JIJ bepaalt wat jij doet met je lichaam, niemand anders dan jij! Het is een boek dat niet alleen elk meisje maar ook elke vrouw moet lezen.

Aanrader

Zoals ik al aangaf: het is een boek dat ELKE vrouw moet lezen. Ik kan dan ook niet anders dan dit boek aan te raden en die dik verdiende 5/5 te geven. Je kunt Her Story hier bestellen. Het boek is ook verkrijgbaar op Amazon.

De Auteur

In 2015 begon Heather voor zichzelf met de ‘Grace and Grit Box’, een organisatie die zich bezighoudt met het empoweren van jonge meisjes. De afgelopen jaren heeft zij meer dan 800 meisjes begeleid. In 2018 won ze de Girls Scouts Women of Distinction Award en in 2019 ontving ze de Humanitarian of the Year Award van de American Legion. Daarnaast heeft ze heeft haar eigen podcast en blogserie voor vrouwen genaamd ‘This is Me’. Her Story is haar debuut en persoonlijk kan ik niet wachten op haar volgende boek. Heather is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in de Verenigde Staten.

  Vind dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *