Het helen van de moederwond-empress empowerment coaching

Het helen van de moederwond, ontdek je innerlijke moeder, Bethany Webster

‘Niet alle vrouwen zijn moeders, maar alle vrouwen zijn dochters.’ Gebaseerd op haar eigen ervaringen gaat Bethany Webster op zoek naar de persoonlijke, culturele en wereldwijde gevolgen van intergenerationeel trauma.’ Welke pijnen, trauma’s en negatieve overtuigingen worden van moeders op dochters, van generatie op generatie, doorgegeven? Bethany noemt dit de moederwond: de pijnlijke gevolgen van de systemische onderdrukking en inperking van vrouwen door het patriarchaat.

Samenvatting

Bethany legt uit op welke wijze de moederwond een product is van het patriarchaat. Het patriarchaat vertelt vrouwen: ‘jij -omdat je een vrouw bent- bent niet goed genoeg, jij -omdat je een vrouw bent- bent inferieur.’ Doordat de vrouw (de moeder) dit oppakt, geeft zij dit door aan haar dochter waardoor er een dynamische krachtmeting ontstaat in de moeder-dochter relatie. Moederschap is een plaats van onderdrukking door vrouwen en het trauma van deze onderdrukking wordt doorgegeven van moeders op dochters, van generatie op generatie.

‘The mother child relationship is the first relationship that is violated by patriarchy,’ Adrienne Rich (1929-2012) dichter, docent, essayist en feminist.

Bethany’s advies? Kijk naar de moederkloof: wat had jij als kind nodig en wat heb je daadwerkelijk gekregen van je moeder? Maak contact met je innerlijke kind en zorg voor haar, geef haar datgene wat jij nooit hebt gekregen van je eigen moeder en de heling zal komen door het overbruggen van de moederkloof.

Het boek

Het boek behandelt in logische volgorde de diverse onderwerpen die gepaard gaan met de moederwond zoals:
wat is nou precies de moederwond, hoe komt deze tot uiting, waardoor wordt deze in stand gehouden, hoe kun je het veranderen en overwinnen en natuurlijk is er leven na de moederwond. Aan het eind van elk hoofdstuk zijn er reflectievragen. Ik raad eenieder aan die het boek leest om de vragen te beantwoorden voor een volledige ervaring en beleving van het boek. Het is een boek vol inzichten en herkenbare ‘aha-momenten’, tenminste dat was het wel voor mij.

Aanrader

Dat het boek makkelijk wegleest is de verdienste van de auteur en niet van de inhoud. Deze is zeker geen ‘makkelijke kost’. Ondanks dat weet ik zeker dat jij -net als ik- tijdens het lezen regelmatig zult knikken omdat je herkent waar Bethany het over heeft. Ik zou zeggen, koop het boek en werk aan de heling van jouw moederwond, voor jou, voor de generaties voor jou en zeker voor de generaties na jou. Het boek krijgt van mij een absolute en zonder twijfel 5/5!

Het helen van de moederwond kost €26,50 en  kun je kopen bij Uitgeverij Mens.

De auteur

Bethany Webster is een Amerikaanse Coach, Mentor en auteur. Sinds 2013 heeft ze tientallen blogs en artikelen geschreven over haar eigen moederwond.

Lees hier verder als je meer wilt weten over Bethany.

Het helen van de moederwond, ontdek je innerlijke moeder, is haar eerste boek. Ik persoonlijk kijk reikhalzend uit naar haar volgende boek!

 

 

 

1 Vindt dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *