Empress Empowerment Coaching de boekentip Leef Bibian Mentel

LEEF, Bibian Mentel

‘Volg je passie’

‘Verzamel herinneringen in plaats van bezittingen’

‘Wees een beetje lief voor elkaar’

LEEF!

Samenvatting

Sinds 2000 kreeg Bibian Mentel wel vijftien keer de diagnose kanker. Bibian besloot niet te kniezen maar te leven, elke dag weer. Ze kreeg meerdere slecht nieuws gesprekken, maar bleef positief, bleef sporten en trainen en bleef LEVEN! In dit boek vertelt ze hoe zij ervoor koos positief te blijven en goed voor zichzelf te zorgen, uiteraard met de steun van haar man Edwin, haar zoon Julian en bonusdochters Annabella en Laila. Bibian richtte ook de Mentelity Foundation op, een stichting die zich bezighoudt met het stimuleren en inspireren van kinderen en jongvolwassenen die leven met een fysieke en mentale uitdaging. Bibian dacht namelijk zelf graag in mogelijkheden en niet in beperkingen.

Het boek

Het boek is geschreven in de ík-vorm’ en wordt -ondanks de verdrietige omstandigheden- op ontspannen wijze verteld door Bibian. Je vliegt er doorheen en het leest heel prettig. Het is zo persoonlijk, open en eerlijk geschreven dat je alle emoties van haar meevoelt. Bij sommige stukken en zeker op het eind hield ik het echt niet droog. Het is een boek dat zo een indruk maakt dat je ter plekke besluit je leven te beteren en te gaan LEVEN!

Het boek is geschreven door Lutske Bonsma die in 2017 en 2018 meerdere interviews met Bibian had. Nadat in februari 2021 bekend werd dat Bibian uitbehandeld was, volgden er nieuwe interviews en kwam er een herziene uitgave van LEEF.

Aanrader

Wat een fantastische levenslustige vrouw, wat een passie en wat een liefde had ze in zich voor haar zoon Julian, haar bonusdochters Annabella en Laila, haar man Edwin en haar moeder en iedereen om haar heen. Zelfs nu ze er niet meer is, heeft ze mij persoonlijk geïnspireerd om gezonder te eten, meer te bewegen, meer te genieten en gewoon te leven!

Als er iemand is die ik graag oud had zien worden met haar Edwin en haar vele (bonus)kleinkinderen was het Bibian wel.

Het boek is een absolute aanrader en krijgt van mij een dik verdiende 5/5.

De Auteur

Nederland kende Bibian Mentel als de Koningin van het snowboarden. In haar sport carrière werd zij zeven keer wereldkampioen, won ze 128 gouden medailles en drie keer paralympisch goud. In 2014 en 2018 werd ze uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar en in 2017 won ze de Strong Women Award. Daarnaast was zij een graag geziene gast bij Matthijs van Nieuwkerk van De Wereld Draait Door. Bibian kreeg in februari 2021 te horen dat zij uitzaaiingen had in de hersenen en dat er geen behandeling meer mogelijk was. Bibian overleed op 29 maart 2021 op 48-jarige leeftijd. Zij liet zoon Julian, bonusdochters Annabella en Laila en echtgenoot Edwin achter. Één ding is zeker: Bibian heeft GELEEFD!

3 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *