Ruth, de wereldvrouw-empress empowerment coaching

Ruth, De Wereldvrouw

Wat (of wie) was de belangrijkste reden om te gaan reizen (emigreren of immigreren)? 

Ik wilde niet meer in Nederland wonen. Nederland maakte mij niet meer gelukkig. En ik wilde perse in Suriname wonen terwijl ik nog kracht en energie had om aan mijn land te geven en te helpen met de opbouw.

Waar liep je tegenaan tijdens je reis en hoe ben je daarmee omgegaan?

Ik ging niet echt op reis dus maar ben geëmigreerd naar mijn geboorteland. Sommige mensen verklaarden mij voor gek. Velen vonden me stoer en ik dacht alleen maar, ik ga naar huis. What’s the big deal? Ha ha.

Maarrrr eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het niet heel eenvoudig was hoor. Na 32 jaar Nederland moest ik me toch echt aanpassen, integreren en andere dingen aanleren en sommige gedragingen loslaten, nu na 5,5 jaar moet ik dat soms nog steeds. Ik ben wel degelijk op sommige vlakken anders dan de mensen van Su. Maar zolang je erover praat en het luchtig houdt komt het wel goed. Ik ben nog elke dag happy dat ik terug ben in Suriname.

Wat is/zijn je meest inspirerende ervaring(en) van je reis? 

Ik heb hier wel echt mijzelf teruggevonden. Ik leef weer in plaats van dat ik overleefde in Nederland. Mijn business creativiteit is terug: ik heb de meest geweldige business ideeën. Als het me allemaal teveel wordt, dan zoek ik de natuur op. Dat kan hier makkelijk. Ik ontmoet geweldige mensen en heb een mooi netwerk opgebouwd in de afgelopen jaren dat ik hier ben.

Ruth, de wereldvrouw-empress empowerment coaching

Als je het mocht overdoen, zou je dan de reis opnieuw maken, waarom wel of niet? 

Ik was misschien wel eerder gegaan. en had sommige dingen van de afgelopen jaren anders aangepakt. Ik ben echt blij dat ik niet heb gewacht tot ik met pensioen ben om deze stap  te maken. Ik geniet ten volle en nee niet alles is rozengeur en maneschijn maar dat is het in Nederland ook niet. Waar ter wereld wel?  Ik ben elke dag gewoon blij dat ik nu in Suriname woon en werk.

3 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *