Spin in welk web? Verward na een herseninfarct op mijn 41ste, Miranda Hogendoorn

Als Management Assistant was Miranda altijd de spin in het web. Nadat ze in 2019 -toen ze slechts 41 jaar oud was- een herseninfarct kreeg, begon voor Miranda een zoektocht naar zichzelf, was ze nog wel dezelfde persoon van vóór het herseninfarct en was ze nog wel die spin in het web en zo ja, welk web dan?

Samenvatting

In ‘Spin in welk web? Verward na een herseninfarct op mijn 41ste,’  beschrijft Miranda openhartig de impact van een herseninfarct op haar leven. Ze neemt je mee op reis door haar ervaringen, van de eerste verwarrende momenten tot de lange en moeizame revalidatieperiode. Het boek belicht zowel de fysieke als emotionele uitdagingen waarmee ze te maken krijgt, zoals moeite met lopen, praten en het uitvoeren van dagelijkse taken. Ondanks de zware momenten, biedt ‘Spin in welk web? Verward na een herseninfarct op mijn 41ste’ ook hoop en inspiratie. Miranda beschrijft haar zoektocht naar acceptatie en aanpassing, zoals de aanschaf van een elektrische fiets, ‘nee’ leren zeggen en keuzes moeten maken. Ze vertelt over haar ervaringen met verschillende therapieën en de onvoorwaardelijke steun van haar ouders, haar zus Helen en haar vrienden.  Ze benadrukt het belang van veerkracht en het vinden van een nieuw levensdoel, ondanks en dankzij haar herseninfarct en hoe ze langzaam maar zeker haar weg (terug) vindt in alles wat ze kan en wil.

Het boek

Het boek wordt verteld door Miranda in de eerste persoon en de chronologische hoofdstukken worden afgewisseld met verhalen van haar familie en vrienden die haar door dik en dun hebben gesteund en nog steeds steunen. Een mooie quote die steeds terugkeert in haar boek is: ‘echte vrienden zie je niet, die staan achter je.’ Miranda sluit haar boek af met praktische tips, tricks en adviezen voor met name jonge mensen die net als zij een herseninfarct hebben gehad. Je kunt ‘Spin in welk web? Verward na een herseninfarct op mijn 41ste,’ aanschaffen voor slechts €14,99 op bol.com. Het taalgebruik is prettig en informeel en het leest makkelijk weg, het boek heeft slechts 104 bladzijden dus daar hoef je het niet voor te laten.

Aanrader

‘Spin in welk web? Verward na een herseninfarct op mijn 41ste’ is een absolute aanrader en krijgt van mij die dik verdiende 5/5. Ik geef het maximale aantal punten omdat het boek niet alleen om Miranda’s verhaalt draait. Miranda geeft met haar ongelooflijk positieve instelling de boodschap mee dat het leven niet eindigt na een herseninfarct: accepteer wat je niet meer kunt, wees blij en dankbaar voor de dingen die je nog wel en weer kunt en vragen om hulp is helemaal niet erg.

De Auteur

Miranda Hogendoorn (1978) is een Management Assistant en Virtual Assistant die haar persoonlijke ervaringen na een herseninfarct heeft samengevat in dit aangrijpende en inspirerende boek. ‘Spin in welk web? Verward na een herseninfarct op mijn 41ste,’ is haar eerste boek.

‘Ik hoop jou -of je nu jong of oud bent- te laten zien wat je nog kan bereiken na een herseninfarct en wat je hiervoor nodig kan hebben qua hulp.

Carpe Diem! Pluk de dag!’

Miranda

1 Vindt dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *