Becoming, Michelle Obama

Op een luchtige, ontspannen en boeiende wijze vertelt Michelle Obama over haar jeugd in ‘the South side of Chicago’, waar ze opgroeide met haar broer Craig, haar ouders Fraser en Marian Robinson en haar tante Robbie.

Samenvatting
Haar kinderjaren in Chicago, haar tienerjaren, haar rechtenstudie op Princeton en Harvard, en haar ontmoeting met ‘die man met die vreemde naam’, haar huwelijk, het moederschap, de weg naar het Witte Huis, haar leven als First Lady en uiteraard het leven erna, alles komt aan het bod in deze fascinerende autobiografie. Ze vertelt over haar goede jeugd, haar ouders, het racisme in Amerika en haar ‘struggles’ om een balans te vinden tussen haar privé gezinsleven en haar publieke leven in de schijnwerpers terwijl de politieke carriere van haar man een sprint maakt richting het Witte Huis. Ze vertelt openharig over haar ervaringen, goed en slecht, zonder dat je het gevoel hebt dat ze ‘klaagt’. Ze vertelt gewoon over haar proces in wording.

Het boek
Het boek bestaat uit drie delen: becoming me, becoming us en becoming more. Deze drie delen beslaan de drie fasen uit haar leven. Becoming me gaat over haar jeugd en het opgroeien tot een (jonge) vrouw, Becoming Us gaat over de ontmoeting met Barack Obama, hun huwelijk, hun gezin en het leven in het Witte Huis.
Becoming more gaat over het ‘meer’ worden, het leven na het Witte Huis.

Ondanks de soms beladen onderwerpen die aan bod komen, leest het boek makkelijk en luchtig. Michelle Obama schrijft bijna poëtisch en zo mooi dat je dansend en zwevend door het boek heen gaat. Het is moeilijk weg te leggen en hoewel je weet hoe het afloopt 😉, wil je toch doorlezen. Het is echt prachtig geschreven.

Aanrader
Ik heb de Engelstalige versie van Becoming gelezen en zoals hierboven aangegeven, leest het gemakkelijk weg. Het is een inspirerend verhaal over een klein meisje dat opgroeit in een arme buurt van Chicago, als jonge vrouw rechten gaat studeren en uiteindelijk de First Lady van Amerika wordt.

Het boek is een absolute aanrader en krijgt van mij een dik verdiende 5/5.

De Auteur
Michelle Obama is de echtgenote van Barack Obama, de vierenveertigste president van Amerika (2009 tot 2017). Becoming (2018) is haar debuut en werd al snel een bestseller. Binnen enkele dagen waren er al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Andere boeken van Michelle Obama zijn: de moestuin van Michelle Obama en Michelle Obama, Speeches on Life, Love and American Values.

Becoming is bij Bol.com te koop voor €36 . De Nederlandstalige versie is eveneens bij Bol.com te koop voor €26,99.

3 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *