Corrie, even voorstellen

Mijn naam is Corrie Gerritsma! Ik ben tekentherapeut, eigenaar van Tekenzin en geef tekenlessen op een basisschool voor alle groepen. Daarnaast geef ik ook online en fysieke workshops in mijn atelier in Burgwerd, waaronder schilderlessen voor volwassenen en tekentherapie sessies voor kinderen.

De kracht van tekenen
Tekenen en schilderen zijn manieren om je even terug te trekken uit de hectiek van de dag. Dagelijks neem je een grote hoeveelheid indrukken op die je onbewust of bewust ervaart. Met tekenen of schilderen wordt de buitenwereld even compleet afgesloten, waardoor volledig opgaat in het moment van nu. Je creëert hierdoor je eigen zen momentje. Kinderen zijn hiertoe beter in staat dan volwassenen. Zij beginnen spontaan op het papier te tekenen en verdwijnen zo helemaal in hun fantasiewereld. Op deze manier kunnen kinderen de opgedane indrukken en ervaringen gemakkelijker verwerken of een plekje geven. Als volwassene neemt ons rationeel vermogen vaak de overhand waardoor we minder goed kunnen starten met de teken of schilderopdracht.

Online workshops         
In maart 2020 ben ik begonnen met het maken van tekenvideo’s voor kinderen. Door de coronamaatregelen wilde ik de kinderen die toen veel thuis zaten ondersteunen met een leuke tekenvideo. De tekenvideo’s zijn terug te vinden op Facebook. Daarnaast geef ik voor volwassenen online schilderlessen via Zoom. Zo blijf je toch nog met elkaar verbonden met een digitaal hulpmiddel. Iedere les behandelen we een nieuwe opdracht en schildertechnieken. Tijdens de workshop leer je niet alleen nieuwe schildervaardigheden, maar kom je er ook achter hoe ontspannend schilderen kan zijn!

E-Book – Anders kijken naar kindertekeningen
Vraag jij je ook weleens af wat de achterliggende betekenis van jouw kind zijn of haar tekening kan zijn? Een tekening is een momentopname en een beeld zegt meer dan duizend woorden. De tekening is als het ware de plattegrond van de binnenwereld van jouw kind. In mijn ebook deel ik hoe je verschillende elementen uit kindertekeningen kunt lezen en praktische oefeningen die je samen met kinderen kunt doen. Het ebook wordt naar verwachting in het voorjaar van 2021 gelanceerd! Stuur mij een e-mail voor een pre-order.

Conceptuele Feng Shui
Nu de meeste huishoudens van Nederland door de coronamaatregelen aan huis gekluisterd zijn, is het belangrijk dat jouw huis als een fijne plek wordt ervaren. Met de juiste energie kan Conceptuele Feng Shui hierbij helpen. De indeling, inrichting en kleuren in je huis dragen namelijk bij aan het ervaren van positieve energie. Hierdoor voel jij je meer ontspannen en in balans. Feng Shui is een uit China afkomstige, duizenden jaren oude filosofie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Feng Shui geeft woorden aan een gevoel. Conceptuele Feng Shui zorgt voor praktische oplossingen in je woning. De basis van deze leer wordt gevormd door de wisselwerking tussen Yin en Yang, de levensenergie Chi en de vijf elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Regelmatig geef ik online Feng Shui workshops. Wat ik zo fijn vind aan deze online leer- en werkervaring is dat het niet meer uitmaakt waar je woont. Je kan ten alle tijden instappen en meedoen vanuit je eigen woning!

Kijk voor meer informatie op de website of volg Facebook (Tekenzin) en Instagram (@teken.zin) om op de hoogte te blijven en creatieve ideeën op te doen. Kom uit je comfortzone! Nu is de tijd om het anders te doen dan wat je al deed.

Kleur geef je zelf aan je leven.

Corrie Gerritsma
Tekentherapeut
Conceptuele Feng Shui deskundige
www.tekenzin.nl

  Vind dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *