Empress Empowerment Coaching Inspiratie

Lendie, Linah en Cheviane, de dochters van Monique

Waarom zijn jouw dochters zo bijzonder?

Wat ik zo bijzonder aan ze vind, is dat ze alle drie heel sociale mensen zijn geworden, die zich elk op hun eigen manier en met hun eigen vaardigheden en deskundigheid inzetten voor hun medemens en dier.
Lendie (33) heeft naast een Allround Kappersopleiding ook een opleiding Maatschappelijke Zorg gedaan. Net als ik draagt ze (schijnbaar) iets uit waardoor ze vaak door mensen uit haar omgeving wordt benaderd voor hulp of advies bij bepaalde gebeurtenissen of die contact met haar opnemen in geval van een crisissituatie. Ondanks haar eigen gezondheidsproblemen en de gezondheidsproblemen van haar dochter is ze nooit te beroerd om naar anderen hun verhaal te luisteren of om ze te helpen met advies.
Linah (29) heeft naast de Mode opleiding ook een opleiding Make up Artist gedaan en heeft zich daarin ook verdiept in de medische Make up. Naast dat ze mensen opmaakt, leert ze klanten met bijvoorbeeld een litteken of wijnvlek in het gezicht hoe ze deze het beste kunnen wegwerken zodat het bijna tot niet meer zichtbaar is. Daarnaast geeft ze ook diverse workshops voor allerlei gelegenheden. Ze schuwt daarbij niemand. Ze heeft een open-minded kijk op wat man en vrouw is en is dan ook niet bang om deze standaarden te breken. Challenging You To Express Yourself, and be Eleguent!” is daarbij haar uitgangspunt. Dus net als de vrouw zijn mannen ook welkom.

Cheviane (22) is helemaal gefocust op dieren en dan honden en paarden in het bijzonder. Ze gaat nu het laatste jaar voor Paraveterinair met als specialisatie paarden in. Ze wordt vaak door andere mensen gevraagd om hulp of advies bij hun paard, waarbij ze dan eigenlijk ook meteen de eigenaar tegemoetkomt, want een tevreden dier is een tevreden eigenaar.
Ze kunnen alle drie -net als ik- slecht tegen onrecht, zowel bij mens als dier. Ze zullen het daarin ook altijd opnemen of zich er voor inzetten als ze zien dat dit gebeurt. Al zou het alleen maar zijn door een telefoontje. Met dit alles in gedachten maakt mij dat een gelukkig mens en een trotse moeder op alle drie mijn meiden.

Waarom is jullie relatie zo bijzonder?

Net als in elk ander gezin is de groei van baby naar kind, van kind naar tiener en van tiener naar (jong)volwassenen met vallen en opstaan gegaan. We hebben daarnaast als moeder en dochters voor hele ingrijpende gebeurtenissen gestaan. Iets wat onze onderlinge relatie alleen maar heel hecht heeft gemaakt. Ook kunnen we over van alles praten zonder schande en zonder schaamte. Zo heb ik mijn meiden ook van kleins af aan opgevoed dat ik het niet altijd met ze eens hoef te zijn, maar dat ze wel altijd met hun verhaal, maakt niet uit hoe of wat bij mij terecht kunnen. Zelfs als we het niet altijd met elkaar eens zijn of waren, we zijn er wel altijd voor elkaar. We zijn nu eenmaal als mens allemaal individuen met onze eigen persoonlijkheid en onze eigen ideeën waarin respect voor elkaar daarin juist het belangrijkste is. Ik heb ze ook geleerd hun hart te volgen en niet op de maatschappij en de mensen om hun heen af te gaan van wat ervan ze wordt verwacht. Niemand is beter dan een ander. De één heeft nu eenmaal andere vaardigheden dan een ander. Nu dat mijn meiden alle drie volwassen zijn kan ik ook wanneer nodig, met mijn eigen verhaal bij ze terecht waarbij ze hun mening of advies ook altijd mogen geven. Niet omdat ik hun moeder ben betekent dat ik het ook altijd bij het rechte eind heb, want je bent nooit te oud om “ook van jongeren” te leren.

Wat is het liefste dat ze ooit voor jou hebben gedaan, het meest bijzondere? Dit kan echter ook iets zijn wat ze voor een ander hebben gedaan en waarvan jij vindt dat dat echt heel bijzonder is en hen zo typeert.
Wat voor mij het meest bijzondere is dat mijn meiden ooit voor mij hebben gedaan is dat ze alle drie vanaf het eerste moment dat ik met mijn GSW projecten begon en mijn stichting: Growing Seeds Worldwide Foundation (GSWF) oprichtte, hun interesse en steun hebben getoond. Ze zijn nu zelfs ieder op hun eigen manier en met hun eigen vaardigheden erbij betrokken. Wil je meer weten over Growing Seeds Worldwide Foundation (GSWF) kijk op: https://growingseedsworldwide.com/
Lendie, de oudste, denkt mee in de opzet van activiteiten en komt met ideeën, etc.Linah, de middelste, is onze webdesigner en geeft waar nodig ook zakelijk advies en Cheviane, de jongste, is onze toekomstige vlogger, die ons ook in de toekomst zal voorzien van films en foto’s. Ze willen en gunnen het mij alle drie om mijn droom en belofte aan mijn grootmoeder te laten uitkomen, deze waar te maken en er iets groots van te maken. Daarbij voorzien ze mij van tips en advies vanuit hun eigen perspectief, vooral als het op jongeren aankomt. Het is toch een zegen als je dit naast alle andere betrokkenen zo allemaal samen met je dochters kan en mag doen!

 

5 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *