De IT girl Chantal Schinkels Empress Empowerment Coaching

De IT girl, hoe overleef je een door mannen gedomineerde werkvloer, Chantal Schinkels

Technische innovaties hebben veel impact op de maatschappij. En als deze innovaties worden bedacht door mannen, zal daar vaak een product uitrollen dat met name geschikt is voor mannen. De techwereld kenmerkt zich door een mannencultuur op de werkvloer.
Hoewel vrouwen steeds vaker kiezen voor een techopleiding, zijn het diezelfde vrouwen die de techwerkvloer veel sneller verlaten of ze komen er zelfs nooit terecht. Ligt het aan de vrouwen, de mannen, een combinatie van beiden? Moet de vrouw ‘gefixt’ worden of ligt het misschien toch aan het systeem?

Samenvatting

Herkenningssoftware die alleen (witte) mannengezichten herkent, audiosoftware die alleen mannenstemmen herkent, autogordels die ontworpen zijn voor de bouw van mannen en zijn mannen nu echt beter in de bètavakken dan vrouwen? Waar komen deze vooroordelen vandaan, wat kunnen we eraan doen en nog veel belangrijker: wat gebeurt er al we er niets aan doen?
In het verleden speelden vrouwen een belangrijke rol in de techwereld, wat is er gebeurd en wanneer vond de verschuiving plaats en waarom hebben we eigenlijk meer vrouwen in techposities nodig? Chantal geeft op al deze vragen (en meer) duidelijke en op onderzoek gedane antwoorden en legt niet alleen het belang uit maar ook de noodzaak waarom er meer vrouwen in techposities moeten komen.

Het boek

Het boek is werkelijk een genot om te lezen. Afgezien van het feit dat het technisch een sterk verhaal is 😉, zijn de opbouw en indeling gewoon een feestje. Verschillende kleuren, quotes, adviezen, statistieken en bronvermelding, het maakt het allemaal zeer leesbaar en overzichtelijk. Chantal weet op luchtige en humoristische wijze een serieus onderwerp bespreekbaar te maken zonder persoonlijk (naar de mannen) te worden en te beschuldigen, heel knap dus.

Aanrader

Het boek is echt een aanrader en krijgt van mij zeker die dik verdiende 5/5. Je kunt de paperback versie van De IT Girl kopen bij Managementboek.nl voor de prijs van €24,99. Het E-book is te koop voor €15.

De Auteur

Chantal Schinkels werkt als consultant en helpt bedrijven met hun online activiteiten. Daarnaast is zij spreker op diverse tech-evenementen, trainer en schrijft zij graag over E-commerce gerelateerde onderwerpen. Chantal werd in oktober 2021 uitgeroepen tot techgirl van de maand door de webiste www.techgirl.nl

4 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *