Empress Empowerment Coaching De Zeven zussen

De Zeven Zussen, Lucinda Riley

Dit is het eerste deel van de bestsellerserie van Lucinda Riley en vertelt het verhaal van zes jonge vrouwen die als baby zijn geadopteerd door Pa Salt. De zussen hebben met uitzondering van Maia allen het ouderlijk nest verlaten en komen na de plotselinge dood van Pa Salt weer bij elkaar in hun ouderlijk huis,  een prachtig landhuis aan het Meer van Geneve. Daar aangekomen krijgen ze elk een brief afkomstig van Pa Salt met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Samenvatting

Het eerste deel gaat over Maia. De aanwijzingen in de brief van Pa Salt voeren haar naar Brazilië. In Brazilië krijgt ze hulp van Floriano, een schrijver voor wie zij als vertaler heeft gewerkt. Hier komt ze in het bezit van een aantal brieven van haar vermoedelijke overgrootmoeder Izabela. De brieven vertellen haar over het leven van Izabela en brengen haar tachtig jaar terug in de tijd naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser beeld (de Christo) en het leven in Parijs in de jaren twintig. Ontdekt Maia de waarheid over haar verleden en komt ze erachter wie haar biologische moeder is?

Het boek

Door de beeldende beschrijvingen van Lucinda Riley waan je je als lezer in Rio de Janeiro, je loopt door de straatjes, je zwemt in de zee en je hebt het gevoel dat je daar ook echt bent. Het is echt prachtig beschreven. De eerlijkheid gebiedt mij te bekennen dat ik eerst dacht dat het een soort van Boeketreeks was. Niets is echter minder waar. Hoewel het verhaal uiteraard zeer geromantiseerd wordt neergezet, vertelt het ook over de positie van vrouwen een eeuw geleden. Het verschil in tijden is pijnlijk duidelijk. Aan de ene kant de ‘vrije’ Maia die kan gaan en staan waar ze wil en aan de andere kant de van rijke komaf Izabela die op 18-jarige leeftijd wordt uitgehuwelijkt en eigenlijk geen keus heeft dan te trouwen met een man van wie ze niet houdt.
Lucinda Riley duikt terug in het verleden en vertelt ook gedetailleerd over het ontwerpen en het bouwen van de Christo en geeft de lezer daarmee ook een stukje geschiedenis mee.

Leuk detail: het boek is losjes gebaseerd op de mythe van de Zeven Zusters of de Plejaden, het welbekende gesternte naast de beroemde gordel van Orion.

De verteller

Het boek wordt zowel door Maia als Izabela in de ik-vorm verteld. Hierdoor word je helemaal meegenomen in de emoties van de beide vrouwen. Ally, de hoofdpersonage van deel 2 Storm, neemt aan het eind van het boek het verhaal over, wat ik zelf een hele leuke twist vind.

Aanrader

Het boek is zeker een aanrader en krijgt van mij een dik verdiende 4/5. De Zeven Zussen is bij Bol.com te koop voor €12,99.

De Auteur

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds, was een Ierse schrijfster. Haar debuutroman Lovers and prayers kwam in 1992 uit onder haar eigen naam (Lucinda Edmonds). Als Lucinda Riley bracht ze in 2010 The Orchid House (Terug naar Wharton Park) uit. Het eerste deel van de Zeven Zussen verscheen in 2014. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van deze zeven romans.
Op 11 juni 2021 overleed Lucinda Riley aan de gevolgen van kanker. Voor haar vele fans wereldwijd was dit een grote schok omdat maar weinig mensen afwisten van haar ziekte. Op het moment van haar overlijden woonde zij in Norfolk ten Oosten van Engeland met haar man en vijf kinderen.

 

3 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *