Mireille van der Meer, even voorstellen Empress Empowerment Coaching

Even voorstellen: Mireille van der Meer, Reflextherapeut bij WingCoach

 

Wie ben je, wat doe je (wat voor onderneming heb je) en hoelang ben je al ondernemer?

Mireille van der Meer en ik ben ReflexTherapeut bij WingCoach en doe dit sinds 2021 aan de hand van RMTi.
Rhythmic Movement Training (RMTi) is een reflexintegratie programma dat gebaseerd is op bewegingen die onze vroegste bewegingspatronen nabootsen. Die vroege bewegingspatronen liggen aan de basis van het versterken van het postuur, rijping van het centraal zenuwstelsel, vestibulaire functie, sensorische verwerking, geheugen, leren, emoties en gedrag.

Reflexen zijn dus de basis voor de (neuro)motorische en sensorische ontwikkeling. Wanneer deze reflexen zich zonder problemen kunnen ontwikkelen ervaart een kind/volwassene balans in denken, voelen en doen. Is deze ontwikkeling om wat voor reden dan ook belemmerd, dan kan het kind/volwassene problemen ondervinden op het gebied van gedrag, emoties, concentreren en leren in het dagelijks leven (op school, thuis, op het werk).

Door deze storende/niet geïntegreerde reflexen te stimuleren met de RMTi methode om zich opnieuw of door te ontwikkelen, kan het kind/volwassene weer groeien op sociaal, emotioneel en cognitief gebied. Het lichaam leert eerst hoe het reflexpatroon behoort te bewegen en volgt daarna het aangeleerde patroon. De langzaam en bewust uitgevoerde bewegingspatronen dringen diep door tot in de hersenstam, waar de reflexen opgeroepen worden. De symptomen, die hun oorzaak vinden in de nog actieve reflexen, verdwijnen of verminderen bij herhaalde oefening.

Aan de hand van een aantal (ogenschijnlijk simpele) lichamelijke tests, kan ik beoordelen of er nog reflexen zijn die actief zijn en welke dat dan zijn. Tijdens de behandeling worden er oefeningen voorgedaan en uitgelegd zodat er thuis mee geoefend kan worden.

Ik vind het lichaam een fantastisch iets, het kan zoveel voor ons compenseren en ons laten overleven ook al hebben we stapjes overgeslagen in het proces wat we normaal zouden moeten doormaken. Bij kinderen gaat het integratieproces vaak sneller dan bij volwassenen, omdat zij nou eenmaal minder compensaties hebben opgebouwd dat volwassenen.
Reflexintegratie is geen tovermiddel, er is geduld en doorzettingsvermogen voor nodig, want de oefeningen moeten dagelijks gedaan worden. Per dag nemen de oefeningen vaak maar 2 minuten tijd in beslag, en dit zal moeten worden volgehouden om de reflex volledig te kunnen integreren.

Waarom heb je juist voor deze specifieke functie/onderneming gekozen, is het vanuit een hobby/passie gekomen, deed je dit al in loondienst of heb je je bijvoorbeeld helemaal laten omscholen om dit te kunnen doen?

Voor dat ik aan WingCoach begon had ik mijn eigen coaching bedrijf, hier deed ik alleen coaching, maar dat klopte voor mij niet voldoende.
Met Reflexintegratie kan ik meer dan alleen advies geven, ik kan letterlijk helpen om tot je eigen volledige potentie te komen. Dat vind ik mooi.
Werken aan de basis, en vanuit daar opbouwen naar balans van het lichaam. Mijn passie voor reflexintegratie is ontstaan door de fascinerende verhalen met resultaten van mede reflextherapeuten.
Omdat reflexen aan de basis staan van ons ontstaan vind ik het erg logisch om hier te beginnen als er problemen of uitdagingen zijn.
Twee dagen in de week werk ik als pedagogisch medewerker op een dagopvang peutergroep. Hier kan ik erg van genieten. We doen veel aan bewegen en maken veel lol, want juist met bewegen ontwikkel je de reflexen en kun je al op die leeftijd problemen voorkomen voor later. Ze zeggen ook wel, leren doe je met je lichaam. En dat is ook zo, want als je lichaam niet in balans is, kun je moeilijker tot leren komen.

Wat vind jij het leukste aan jouw eigen onderneming en wat is het meest inspirerende aan het ondernemerschap in het algemeen? 

Ik zie altijd veel om mij heen, en weet nu ook dat ik er iets aan kan doen, als mensen ervoor open staan.
Wat ik het meest fantastisch vindt aan het werken met reflexintegratie is het vermogen tot positieve verandering. Want wat is er mooier dan dat een schoolkind weer plezier krijgt in lezen, of iemand die geen paniekaanvallen meer heeft en uit een burn-out kan klimmen, of een baby die nu rustig kan slapen. Het is fantastisch dat het lichaam het vermogen heeft tot herstellen/veranderen, ieder op zijn eigen manier en met een eigen proces.

Hoe zie jij de toekomst als ondernemer, heb je nog andere plannen, bijvoorbeeld uitbreiding of iets heel anders (erbij) doen?

Ik huur nu momenteel een dagdeel een ruimte in het dorp waar ik woon, deze ruimte is prachtig en ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen. In de toekomst zou ik graag mijn eigen praktijkruimte willen hebben, waar ik mijn materiaal kan opslaan en ook zelf kan inrichten met mijn eigen spullen.

Als reflextherapeut leer ik graag nog meer kinderen en volwassenen vliegen met hun eigen vleugels!

Wil je meer weten over Mireille en WingCoach? Neem dan hier een kijkje op haar website: wingcoach.nl.
Je kunt haar mobiel bereiken op: 06 8383 8472.

 

 

  Vind dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *