Empress Empowerment Coaching de boekentip

Girl, Wash your face, Rachel Hollis

In ‘Girl, wash your face’, vertelt Rachel Hollis op hilarische, uitdagende, inspirerende wijze en af en toe pijnlijk eerlijk over de leugens die wij vrouwen onszelf wijsmaken.

‘This book is about a bunch of hurtful lies and one important truth. The truth? You, and only you, are ultimately responsible for who you become and how happy you are.’

Rachel heeft ‘recht van spreken’, ze heeft het allemaal meegemaakt. Als een echte Coach vertelt ze je over de leugens en nog veel belangrijker over hoe je kunt stoppen met liegen tegen jezelf en eindelijk het leven kunt leven waar je voor bestemd bent.

Samenvatting

Rachel vertelt over de leugens die wij vrouwen onszelf wijsmaken: ik ben niet goed genoeg, ik ben niet slank genoeg, ik verdien een wijntje, ik ben te moe om te sporten, ik heb het geprobeerd, het is niet gelukt, ik heb niets bereikt in mijn leven, ik ben een slechte moeder enz. enz.  Ze kan hierover vertellen, want zij heeft al deze leugens ook tegen zichzelf gezegd. Ze legt uit waarom het leugens zijn en hoe je kunt inzien dat je eigenlijk alleen maar smoesjes bedenkt voor je zogenaamde falen en nog veel belangrijker, ze geeft je handvatten om hiermee om te gaan, eruit te komen en uiteindelijk het leven kunt leiden dat je verdient!

Het boek

Rachel begint elk hoofdstuk met een leugen en legt uit waarom het een leugen is, ze vertelt over haar eigen ervaringen en aan het eind van het hoofdstuk legt ze uit wat haar heeft geholpen met de situatie (lees: de leugen) om te gaan en deze uiteindelijk te overwinnen.

‘Girl, get a hold of your life. Stop the negative self-talk, stop putting it off for tomorrow or Monday or next year. Stop crying about what happened and take control of what happens next. Get up, right now. Rise up from where you’ve been, scrub away the tears and the pain of yesterday, and start again… Girl, wash your face!’

Aanrader

Girl, wash your face is een absolute aanrader, eigenlijk zou elke vrouw het moeten lezen. Het is zo herkenbaar. Rachel vertelt het zo leuk dat je het gevoel hebt dat je met een vriendin zit te kletsen. Je neemt het ook van haar aan omdat ze het allemaal heeft meegemaakt. Als het kon, gaf ik het boek een 6/5, maar dat gaat helaas niet, dus krijgt het van mij een dik verdiende 5/5.

Wat kan ik er nog meer over zeggen? Girl, wash your face and buy the book! 😉

Girl, wash your face is bij bol.com te koop voor €13,99. De Nederlandstalige versie Laat je zien is bij bol.com te koop voor €20.

De Auteur

Rachel Hollis (38 jaar) is een Amerikaanse auteur, motivational speaker en blogger. Rachel brak in 2015 door op social media door een foto van zichzelf in bikini (met zwangerschaps striae) te plaatsen waarbij ze vertelde dat ze trots was op haar lichaam en dat de striae het bewijs was dat ze gezegend was om haar kinderen te mogen dragen en dat een flubber buik betekent dat ze hard heeft gewerkt om haar zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Met deze post behaalde ze meer dan 10 miljoen views.

Andere boeken van Rachel zijn: Girl, stop apologizing en Didn’t see that coming.

Rachel woont met haar man, Dave Hollis, en vier kinderen in Austin, Texas. Vorig jaar kondigden ze hun scheiding aan.

 

2 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *