Iwan, de man van Laksamee

Waarom is je vrouw zo bijzonder?
Mijn vrouw is zo bijzonder, omdat zij 20 jaar geleden uit Thailand naar Nederland is gekomen en vanaf dat moment heeft zij:

  • De Nederlandse cultuur heel goed leren kennen;
  • Heel kort na aankomst de zorg voor mijn moeder op zich heeft genomen;
  • Erg zorgzaam gedragen. Zij blijft bijvoorbeeld benadrukken dat goed en op tijd eten heel belangrijk voor mij is;
  • Een opleiding in de zorg met goed gevolg heeft afgerond en direct erna in de zorg is gaan werken voor 28 uur per week;
  • Elke dag en in weer en wind op de fiets naar haar werk gaat;
  • De taal geleerd en zij is hiermee nog bezig, omdat Nederlands een moeilijke taal is voor haar;
  • Zij is eerlijk, niet gierig en zeker niet op geld uit.

Waarom is jullie relatie zo bijzonder?
Onze relatie is zo bijzonder, omdat wij elkaar in balans houden. Ik doe de zakelijke en organisatorische taken. Wij doen samen de huishouding, sinds kort hebben wij een werkster erbij. Wij zijn beide zorgzame mensen. Onze spanning zit in het geduld hebben. Zij heeft veel geduld en ik niet.

Wat is het liefste dat ze ooit voor jou heeft gedaan, het meest bijzondere?  Dit kan echter ook iets zijn wat ze voor een ander heeft gedaan en waarvan jij vindt dat dat echt heel bijzonder is en haar zo typeert.
Wat ik bijzonder vind is dat ik in de periode dat mijn moeder echt op sterven lag, ik officieel met haar een geregistreerd partnerschap ben aangegaan, waarbij wij automatisch in gemeenschap van goederen werd verbonden. Dit vond ik niet prettig, omdat ik altijd van mijn moeder heb geleerd, dat ik op huwelijkse voorwaarden in het echt moest treden voor het geval het zich zou voordoen en dat gebeurde juist in de periode van haar overlijden. Ik heb mijn vrouw de situatie uitgelegd en zij heeft geen moment geschroomd om de gemeenschappelijkheid van goederen terug te draaien en te gaan voor huwelijkse voorwaarden. Dat vind ik erg bijzonder en het zegt veel over haar.

Vind dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *