Liesbeth, de moeder van Dominique

Waarom is jouw moeder zo bijzonder? 
Mijn moeder is zo bijzonder omdat zij er altijd voor me is en altijd voor me klaar staat als ik haar nodig heb. Mijn ouders waren gescheiden toen ik heel jong was. Aan mijn vader heb ik nooit veel gehad. Alle verantwoordelijkheid kwam op mijn moeder terecht. Ook financieel. Mijn moeder heeft altijd hard gewerkt om het gezin (2 dochters) te kunnen onderhouden. Zij kan heel goed met geld omgaan. We hebben zuinig geleefd, waardoor we een auto hadden en in de zomervakanties naar de camping konden. Dat waren fijne vakanties waar ik met veel plezier op terugkijk.

Waarom is jullie relatie zo bijzonder?
Toen ik op mezelf ging wonen trok ik heel vaak met m’n moeder op. Lekker shoppen of gewoon chillen. Ik kon altijd bij haar aanschuiven met eten. Dat deed ik dan ook vaak, gewoon omdat ik dat leuk en gezellig vond.  Maar m’n moeder kan ook zichzelf heel goed vermaken. Ze heeft veel vriendinnen, bridget graag en zit op een aantal bridgeclubs. Nu in coronatijd zijn de bridgeclubs dicht, maar dat weerhoudt haar niet om te bridgen. Dat doet ze nu digitaal. Ze is erg handig met haar computer, tablet en mobiele telefoon. En dat voor een tachtigjarige!

Wat is het liefste dat ze ooit voor jou heeft gedaan, het meest bijzondere?  Dit kan echter ook iets zijn wat ze voor een ander heeft gedaan en waarvan jij vindt dat dat echt heel bijzonder is en haar zo typeert.
Toen mijn vader plotseling overleed bleek hij geen uitvaartverzekering te hebben. Ondanks er nooit goed contact is geweest tussen hen heeft mijn moeder de uitvaart bekostigd van haar spaargeld. Zij vond dat belangrijk voor ons om dat te doen.

 

 

 

 

2 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *