Miranda, de Wereldvrouw

Wat (of wie) was de belangrijkste reden om te gaan reizen (emigreren of immigreren)?

Wij (mijn man Drew en ik) hebben reizen altijd leuk gevonden en proberen elk jaar wel naar een verre bestemming te gaan. Toen Drew een baan kreeg in Bangalore, India, vonden we het wel heel spannend om daar te gaan wonen. Zeker omdat je vandaar uit ook makkelijker naar andere landen kon reizen. Uiteindelijk bleven we maar een klein jaar, maar hebben we toch nog Australië in kunnen plannen. Een paar jaar later zijn we naar Qatar verhuisd en dat is een mooie hub om naar Azië te kunnen reizen, wat we ook gedaan hebben. Helaas is nu COVID hier en is reizen geen optie op het moment.

Waar liep je tegenaan tijdens je reis en hoe ben je daarmee omgegaan?

In India kreeg ik geen werkvergunning en heb ik mijn baan opgegeven. Dat was wel eerst moeilijk maar uiteindelijk beviel het me wel. Aan de andere kant was ik ook blij dat ik niet werkte want er komt wel wat op je af om dingen te regelen. India was zeker uit mijn comfort zone en ik heb geleerd om daarmee om te gaan.

In het Midden Oosten moet je wel wennen dat je man voor veel dingen toestemming moest geven. Als je eenmaal weet hoe het werkt, dan valt het mee.

Wat is/zijn je meest inspirerende ervaring(en) van je reis?

Een van mijn mooiste reizen is dat we samen met mijn moeder en mijn oom naar Indonesië zijn gegaan. Mijn moeder en oom zijn daar beiden geboren en in 1955 naar Nederland gekomen. Ze waren in 45 jaar niet terug geweest en het was zo’n mooie ervaring om met hen te reizen en alle verhalen te horen van vroeger.

Een autoreis door Toscane zonder iets te plannen en te boeken van tevoren was fantastisch, zo verrassend en relaxing.

Reis door Canada was indrukwekkend, rijden door de Rocky Mountains en een zwarte beer en een eland tegenkomen. Een groep herten die door de stad Banff lopen.

Met het wonen in het buitenland, heb ik veel geleerd van andere culturen.

Als je het mocht overdoen, zou je dan de reis opnieuw maken, waarom wel of niet?

De meeste reizen die we hebben gedaan zouden we over willen doen, soms in wat meer tijd. Hopelijk na COVID kunnen we dat weer doen. Immigratie denk ik niet meer op dit moment, we gaan nu van ons vervroegd pensioen genieten.

4 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *