Inspiratie en podcast, Monique de zus van Irene

Monique, de zus van Irene

Waarom is Monique zo bijzonder?

Monique is zo bijzonder voor mij omdat we in leeftijd maar 1 jaar verschillen van elkaar. En sinds wij klein waren wij altijd samen. We deden alles samen, we waren echt net een tweeling.  Onze moeder zag dat waarschijnlijk ook zo en kocht altijd dezelfde kleding en spullen voor ons. We waren altijd samen en deden alles samen. Onafscheidelijk kun je zeggen. Pas toen zij naar Nederland vertrok, hadden wij minder contact en gingen we onze eigen weg. Dat was wel zwaar. Na mijn scheiding, ben ik ook in Nederland komen wonen en zo trokken we weer met elkaar om. En we hebben nog steeds een goede band.

Waarom is jullie relatie zo bijzonder?

Onze relatie is zo bijzonder omdat we een echte band met elkaar hebben. We hebben de band die we hadden in onze kinderjaren nog steeds. We kunnen het echt heel goed met elkaar vinden en vertellen elkaar ook onze problemen, we bemoedigen en helpen elkaar. Wij hebben elke dag even contact met elkaar, of via de app of social media. We hebben ook hetzelfde geloof en dienen ook dezelfde Heer. Als zij vragen daarover heeft, ben ik degene bij wie zij aanklopt.

Wat is het liefste dat ze ooit voor jou heeft gedaan, het meest bijzondere?  Dit kan echter ook iets zijn wat ze voor een ander heeft gedaan en waarvan jij vindt dat dat echt heel bijzonder is en haar zo typeert.

Ik kan niet precies zeggen wat dat is. Zij doet altijd alles met liefde naar mij. Als zij weet dat ik bij haar op visite kom, dan is haar vraag gelijk van: wat zal ik voor jou koken, wat lust jij. Of ze vraagt of ik ergens heen wil en dan brengt ze mij ook erheen. Ik word altijd als een prinses behandeld. Dus ze begint in te plannen wat we allemaal gaan doen. Zij komt ook vaak voor mij op, en daarom voel ik me vaak beschermd door haar. Ik ben er heel trots op dat zij mijn zusje is. Ik heb nog een zus, maar aangezien het leeftijd verschil groter is, is de band weer anders. Maar ik hou heel veel van mijn beide zussen. Ik ben dankbaar voor hen.

 

Vind dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *