Robin, de vrouwelijke ondernemer

Mijn naam is Robin Hoogendoorn en ik ben inmiddels alweer bijna een jaar geleden begonnen met mijn online juridisch adviesbureau Hoogendoorn Legal Consultancy.

Nadat ik enkele jaren werkzaam ben geweest in de advocatuur merkte ik op dat veel mensen tegen een hoge drempel aanlopen bij het inschakelen van juridische hulp. Veel mensen laten zich afschrikken door het stigma dat op de advocatuur rust: wollig, arrogant en duur. Mensen zijn daarom geneigd om alleen bij juristen aan te kloppen met écht lastige problemen. Dat vind ik zonde! Ik ben van mening dat juridische hulp voor iedereen en in ieder geval mogelijk is! Sterker nog, juist door in iedere situatie tijdig juridische hulp in te schakelen, kunnen latere (grotere) problemen voorkomen worden!

Het afgelopen jaar heb ik al veel cliënten in verschillende situaties met ontzettend veel plezier en succes mogen helpen. Van de inhoudelijke werkzaamheden maar ook van het ondernemerschap heb ik bijzonder veel geleerd. Wat mij het meeste aanspreekt aan het ondernemerschap is de vrijheid die ik ervaar in het contact met mijn cliënten. Ik vind het erg fijn dat ik cliënten direct zelf te spreken krijg en dat ik hen direct zelf hulp kan bieden. Waar eerdere werkgevers mij vaak vertelden dat ik mijn gesprekken moest beperken omdat dit “niet rendabel is”, leg ik mijn cliënten nu liever 3 keer hetzelfde  uit tot dat alles voor hen duidelijk is. Andersom merk ik dat cliënten dit ook als erg prettig ervaren: zij voelen zich op een duidelijke en laagdrempelige manier geholpen en merken dat zij mij gewoon een Whatsappje mogen sturen als ze ergens niet uitkomen. Een zeer geslaagd eerste jaar denk ik zo! Ik ben ontzettend benieuwd waar het ondernemerschap mij de komende jaren gaat brengen.

 

8 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *