The Sisters Club, Lauren Baratz-Logsted

Some families you are born into. Some you choose. And some choose you.

The Sisters Club gaat over vier vrouwen die elk iets missen in de relatie met hun eigen zussen. Wanneer ze elkaar ‘vinden’, ontstaat er een vriendschap die verder gaat dan een bloedband.

Samenvatting

Het boek gaat over vier vrouwen: Diana, Lise, Sylvia en Cindy.

Diana ontmoet de man van haar dromen en emigreert naar Amerika, haar zus achterlatend in Engeland. In Amerika kent ze niemand en besluit ze een oproep te plaatsen voor een leesclub met andere vrouwen. Wanneer Lise, Sylvia en Cindy reageren, verdwijnt het idee van de leesclub al heel snel en ontstaat er een (h)echte ‘zusterband’ tussen de vier vrouwen.

Lise heeft een afwezige zus waar ze eigenlijk niet tegenop kan. Haar zus reist de hele wereld af om het leven van anderen te redden en te verbeteren.

Cindy heeft een verslaafde zus die van ontwenningskliniek naar ontwenningskliniek gaat en heeft een relatie met Eddie waarvan zij niet weet of die wel goed voor haar is.

Sylvia heeft haar zus verloren aan kanker en weet niet hoe met dit verlies om te gaan en vraagt zich af of ze ooit nog van iemand kan houden.

De vrouwen missen elk iets in de relatie met hun eigen zussen. Er ontstaat een bijzondere vriendschap die dat ontbrekende stukje weer terugbrengt in hun leven.

Het boek

Het boek wordt door de vier verschillende vrouwen verteld in de ik-vorm. Het prettige hiervan is dat je dus weet hoe zij zelf de gebeurtenissen ervaren,  maar ook hoe zij elk over de anderen denken. Daardoor leef je mee met alle persoonlijke verhalen en emoties. Ook zijn er hoofdstukken die worden verteld door de auteur zelf over de vier vrouwen in de ‘toeschouwer vorm’.

Aanrader

Ik heb wederom de Engelstalige versie gelezen en ik vind het een geweldig boek. Het boek heeft diepgang, humor en neemt je helemaal mee in het verhaal.

Het boek is een absolute aanrader en krijgt van mij een dik verdiende 4/5.

De Auteur

Lauren Baratz Logsted is een Amerikaanse auteur die voor dat ze met schrijven begon elf jaar boeken verkocht. Haar debuut The Thin Pink Line (een beetje zwanger) werd in 2003 gepubliceerd. Lauren heeft daarna tientallen boeken geschreven en verkocht. Andere boeken van Lauren zijn: Vertigo, The twin’s daughter, the Education of Bet en Angel’s choice. Lauren heeft altijd vrouwen als hoofdpersonen die te maken hebben met vrouwgerelateerde onderwerpen. Over ‘Women Empowerment’ gesproken en geschreven….

3 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *