Empress Empowerment Coaching Woman de boekentip van Tina

Woman, Lucy Woesthoff

‘A love letter to women everywhere. Those living, those passed and those yet to be born.’

‘Dit boek is mijn liefdesbrief aan vrouwen. Een ode aan sisterhood. Een viering van alles wat we zijn en wat we voor elkaar (kunnen) betekenen. Woman: Gedachtes over de liefde, de dood, ouder worden en de kracht van sisterhood.’ Lucy Woesthoff

Samenvatting

Lucy vertelt over haar reis tot nu toe, haar lessen en inzichten. Lucy vertelt over het vrouw zijn en viert het vrouw zijn.

De Britse Lucy Hopkins is 24 jaar als ze Dinand Woesthoff in Londen ontmoet. Dinand is net weduwnaar geworden en is achter gebleven met een zoontje van zes maanden. Pas later komt ze erachter dat Guusje Nederhorst,  zijn overleden vrouw, niet alleen bij familie en vrienden een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, maar een heel land in rouw heeft achtergelaten. Ze vertelt hoe ze Guusje leert kennen en over de bijzondere band die ze met haar krijgt en heeft.

Ze vertelt over haar liefde voor Dinand en hun vier kinderen. De wijze waarop ze over Guusje vertelt is hartverwarmend. Ze gaat op geen enkel moment de strijd aan met de overleden echtgenote. Integendeel, ze omarmt haar en neemt haar op in haar hart, net als haar zoon Dean, HUN zoon Dean.

Ze vertelt over haar liefde voor haar fellow women, want ze houdt nu eenmaal van vrouwen en denkt dat we het verdienen om vaker te horen hoe geweldig we zijn. Vrouwen zijn een force of nature en soms hebben we een tegenstrijdige relatie met elkaar, maar we kijken wel altijd naar elkaar om: op de wc in de kroeg als we een tampon nodig hebben, vragen om een appje als we veilig thuis zijn gekomen na een avondje stappen. We gaan de verbinding met elkaar aan, we luisteren naar elkaar, we troosten elkaar, ondanks cultuur- en taalverschillen: vrouwen zijn niet gemeen, we letten op elkaar, we zijn een team.

Het boek

Het boek is opgedeeld in het verhaal van Lucy, diverse (women empowering) quotes en ‘a few things I wished I’d known when I was younger’.

Aanrader

Het boek is absoluut een aanrader en krijgt van mij een dik verdiende 5/5. Woman is bij bol.com te koop vanaf  €12,99.

De Auteur

Lucy Woesthoff (Hopkins), geboren in 1979 in Engeland. Toen ze 24 jaar was ontmoette ze Dinand Woesthoff, weduwnaar van actrice en zangeres Guusje Nederhorst en vader van de op dat moment zes maanden oude baby Dean. In 2005 verhuist ze naar Nederland en in 2009 trouwt ze met Dinand. Samen krijgen ze nog twee zoons en een dochter. Lucy is mede-eigenaar van Dromenjager, het mediabedrijf achter onder andere kindermerken Woezel & Pip en Huggy Budda. Lucy en haar gezin wonen in Den Haag. Woman is haar debuut roman.

 

2 Vinden dit leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *